Δικαιολογητικά για το Ενεργειακό Πιστοποιητικό

Αν σκοπεύετε να εκδώσετε ενεργειακό πιστοποιητικό σύντομα, τότε εκτός των άλλων καλό είναι να γνωρίζετε τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε (σε αντίγραφα), ώστε να είστε προετοιμασμένοι. Όπως θα δείτε και παρακάτω τα κτήρια χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες, ανάλογα με τον αν έχουν οικοδομική άδεια πριν ή μετά το 1983.

Πληροφορίες

Πολύ σημαντικό πριν δείτε τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε, είναι να ενημερωθείτε και για άλλα συσχετιζόμενα μέρη σχετικά με τα ενεργειακά πιστοποιητικά. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να διαβάσετε γενικές αλλά χρήσιμες πληροφορίες στο παρακάτω link (Ενεργειακό Πιστοποιητικό), μπορείτε να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το κόστος τους πατώντας στο (Κόστος Ενεργειακού Πιστοποιητικού) και τέλους μπορείτε να γνωρίζετε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για εκδώσετε ενεργειακό πιστοποιητικό, όπως και τις περιπτώσεις που εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης του. (Διαδικασία Έκδοσης Ενεργειακού Πιστοποιητικού).

Σε κάθε περίπτωση όμως αν χρειάζεστε ενεργειακό πιστοποιητικό, η ευκολότερη και καλύτερη επιλογή για να βρείτε αξιόπιστους, οικονομικούς και αξιολογημένους Ενεργειακούς Επιθεωρητές είναι το myConstructor.gr. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή μπαίνετε στον κατάλογο των επαγγελματιών, συγκρίνεται τιμές και αξιολογήσεις και βρίσκεται τον καταλληλότερο για εσάς. Έτσι μπορείτε να κάνετε την πιο σύντομη και αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά με το ενεργειακό πιστοποιητικό, από την άνεση του σπιτιού σας!

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Δικαιολογητικά για κάθε περίπτωση

  1. Το συμβόλαιο ιδιοκτησίας (οποιοσδήποτε τίτλος ιδιοκτησίας, πχ από γονική παροχή, αποδοχή κληρονομίας, δωρεά, μεταβίβαση, αγορά κλπ.)
  2. Τον ΚΑΕΚ:Kωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου, είτε ο Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης και ο Κωδικός Ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το στοιχείο, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική σελίδα της “Κτηματολόγιο ΑΕ”. (κανονικά απαιτείται για την ολοκληρωμένη έκδοση του Πιστοποιητικού, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης στο δήμο που ανήκει το ακίνητο ή δεν μπορεί να βρεθεί αυτός ο αριθμός, το Πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί και να αναγραφεί ότι δεν προσκομίσθηκε)
  3. Οικοδομική Άδεια. Δεν απαιτείται οικοδομική ά για ακίνητα που ανεγέρθηκαν πριν από 14/3/1983.
  4. Μελέτη Θερμομόνωσης (για κτίρια κατασκευής μετά το ’80 – εάν υπάρχει χρειάζονται οι δέκα πρώτες σελίδες της μελέτης)
  5. Αντίγραφα των αρχιτεκτονικών σχεδίων – Κάτοψη ή σκαρίφημα (αν δεν υπάρχει, την εκδίδουμε με 10-20 ευρώ, αναλόγως τα τ.μ. του διαμερίσματός σας)
  6. Φύλλο συντήρησης καυστήρα. Aν χρησιμοποιείται θέρμανση στο ακίνητο ή αν δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο πρόσφατο φύλλο συντήρησης, θα θέλαμε, ερχόμενοι για την αυτοψία να έχουμε πρόσβαση στο λεβητοστάσιο για να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις.

Όπως και να έχει όμως, αν σας είναι απαραίτητο το Ενεργειακό Πιστοποιητικό, τότε η καλύτερη και πιο αποδοτική επιλογή για να βρείτε αξιόπιστους και οικονομικούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές είναι το myConstructor.gr. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και σύντομη, βλέπετε στον κατάλογο τιμές και συγκρίνετε τους επιθεωρητές που έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενος πελάτες στους οποίους έχουν εκδώσει Ενεργειακο Πιστοποιητικο.

Για την δική σας καλύτερη πληροφόρηση σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και κάποιες ακόμα ενότητες του site μας, με απολύτως χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες. Σας συνιστούμε λοιπόν να επισκεφθείτε τη σελίδα μας με βασικές πληροφορίες σχετικά με το Ενεργειακό Πιστοποιητικό, να δείτε ποια δικαιολογητικά θα χρειαστείτε (Δικαιολογητικά Ενεργειακο Πιστοποιητικο) και τέλος να ενημερωθείτε για το που κυμαίνονται περίπου τα κόστη (Κόστος).

Αν βέβαια έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323