Κόστος Ενεργειακού Πιστοποιητικού

Στις μέρες μας το κόστος αποτελεί σημαντικό παράγοντα, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το ενεργειακό πιστοποιητικό. Πριν βέβαια σας παρουσιάσουμε ένα μέσο κόστος σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς, καλό είναι να ενημερωθείτε για τα βασικά πατώντας στο παρακάτω link (Ενεργειακό Πιστοποιητικό), ώστε να είστε ενήμεροι περί τίνος πρόκειται. Εκτός αυτού σας προτείνουμε να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε (Δικαιολογητικά Ενεργειακό Πιστοποιητικό), καθώς επίσης και για τα στάδια έκδοσης για ένα Ενεργειακο Πιστοποιητικο, μαζί με τις εξαιρέσεις (Διαδικασία Ενεργειακό Πιστοποιητικό).

Από τι εξαρτάται το κόστος;

Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως έχει αλλάξει η νομοθεσία και πλέον δεν υπάρχει ελάχιστη αμοιβή για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, όπως υπήρχε προηγουμένως. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως κάθε ιδιώτης είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με τον ενεργειακό το κόστος για να εκδώσει το ενεργειακό πιστοποιητικό του, χωρίς πλαφόν ή δεσμεύσεις.

Για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα, θα προσπαθήσουμε παρακάτω να σας παρουσιάσουμε ένα ενδεικτικό κόστος με βάση την εμπειρία μας από κάποιους ενεργειακούς επιθεωρητές, χωρίς να μπορούμε να δεσμευτούμε όμως πως όλες οι προφορές που θα πάρετε για το Ενεργειακό Πιστοποιητικό σας θα είναι μέσα σε αυτό το εύρος.

Ο πιο αποτελεσματικός και ταυτόχρονα εύκολος τρόπος για να βρείτε αξιόπιστους και οικονομικούς ενεργειακούς επιθεωρητές είναι το myConstructor.gr. Απλά αφιερώστε 1 λεπτό, μπείτε στον κατάλογο επαγγελματιών δείτε τιμές από αξιολογημένους επαγγελματίες και επιλέξτε τον καταλληλότερο για εσάς. Απλά πατήστε στο κουμπί που ακολουθεί και ακολουθήστε τα τρία απλά βήματα.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Ενεργειακό Πιστοποιητικό Ανάλυση Κόστους

Από την εμπειρία μας έχουμε παρατηρήσει πως το κόστος για Ενεργειακό Πιστοποιητικό που αφορά μονοκατοικίες ή διαμερίσματα κυμαίνεται στα 0,9-2€ / m², με το κόστος βέβαια να μειώνεται όσο αυξάνονται τα τετραγωνικά. Επίσης αρκετοί ενεργειακοί έχουν και ελάχιστο κόστος όταν πρόκειται για μικρές επιφάνειες (50-80m²), που συνήθως είναι περίπου 80-150€ ανά ενεργειακό πιστοποιητικό.

Αν ενδιαφέρεστε για επαγγελματικό χώρο (γραφεία, καταστήματα κλπ) τότε συνήθως το κόστος είναι μεγαλύτερο και κυμαίνεται κατά βάση στα 1,5-3€ / m², επίσης με κάποιο ελάχιστον πλαφόν ανά ενεργειακό πιστοποιητικό, ανεξάρτητα από την επιφάνεια.

Έτσι ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο, είναι σημαντικό να βρείτε την καλύτερη προσφορά, και σίγουρα σε αυτό θα σας βοηθήσει το myConstructor. Ακόμα αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με το ενεργειακό πιστοποιητικό θα παραλάβετε και μια έκθεση από τον ενεργειακό επιθεωρητή, στην οποία θα προτείνει λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σας, χωρίς να είναι δεσμευτικές, ενώ βεβαίως θα το κατατάσσει και σε μια από τις εννέα ενεργειακές κλάσεις.

Ενδέχεται να χρεωθείτε επιπλέον μόνο αν δεν υπάρχει έτοιμη κάτοψη του ακινήτου. Σε αυτή την περίπτωση, ο μηχανικός θα προετοιμάσει μία με επιπλέον κόστος. Επιπρόσθετα, θα χρειαστεί να πληρώσετε για ένα ηλεκτρονικό παράβολο από το taxisnet, το οποίο υπολογίζεται βάσει των τετραγωνικών του ακινήτου. Ο κωδικός αυτού του παράβολου είναι 8012.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν είναι αρκετά σημαντικό το ακίνητό σας να τοποθετηθεί σε μια υψηλή κλάση. Διότι με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διεκδικήσετε υψηλότερα ενοίκια (αν πρόκειται για μίσθωση) ή υψηλότερο ποσό πώλησης εφόσον πρόκειται για αγοραπωλησία. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν το ενεργειακό πιστοποιητικό μπορεί να επηρεάσει και με αυτόν τον τρόπο το οικονομικό σκέλος.

Σε γενικές γραμμές αυτά είναι περίπου τα κόστη έκδοσης για ένα ενεργειακό πιστοποιητικό, όμως για να έχετε σαφείς και συγκεκριμένες προσφορές εύκολα και γρήγορα, η πρώτη σας επιλογή είναι το myConstructor.gr. Σε εμάς απλά θα δείτε στον κατάλογο τιμές για ενεργειακά πιστοποιητικά, ανάλογα με τα m² του σπιτιού σας και θα επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς ενεργειακό επιθεωρητή. Έτσι πραγματοποιείτε την πιο εύκολη, αποτελεσματική και πλήρη έρευνα αγοράς σχετικά με το ενεργειακά πιστοποιητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις υπόλοιπες σελίδες του site μας, ώστε να ενημερωθείτε πλήρως για τα ενεργειακά πιστοποιητικά. Έτσι λοιπόν μπορείτε να διαβάσετε τη σελίδα με γενικές και σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το  Ενεργειακό Πιστοποιητικό, να ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε για την έκδοσή του (Δικαιολογητικά) και τέλος να δείτε τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε τελικά να εκδοθεί το πιστοποιητικό σας (Διαδικασία Ενεργειακο Πιστοποιητικο).


Αν βέβαια έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323.